Sevgi Baht Olmuş Ezelden Bize

Sevgi baht olmuş ezelden bize
Sizde bir türlü bizde bir türlü
ilahisi sevginin coşkusunu güzelliğini ne kadar güzel ifade ediyor.
Duyguların en güzeli sevmektir. İyiyi sevmek doğruyu sevmek güzeli sevmek güzelliği sevmek güzelliği yaratanı sevmek. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Dünyada olumlu, faydalı, güzel şeyler hep sevgiyle meydana gelir. Kötülükler de zıddı nefret ve kinle. (Not 1)
İnsanoğlu dünyaya geldikten sonra sevgiyle büyür. İlk sevgi ilk sevdiğimiz annelerimizin bize verdiği sevgidir. Yaşamak hayata başlamak hayatı devam ettirebilmek için insanoğlu sevgiye sevilmeye doğuştan itibaren muhtaçtır. Her ne kadar bu sevgiye ihtiyaç grafiği doğumda yüksekten başlayıp sonra biraz azalsa da yaşlanınca tekrar yükselmektedir.
Sevmek insanın içini rahatlatan, gönlüne huzur veren, insanı hayata bağlayan, hayattan tad almasını sağlayan en asil duygudur. Kötülükler hep sevgisizliğin sonucudur. Kişi gerçekten sevdiğine zarar veremez, kötülük yapamaz. Kötülük yapmaktan kurtulmak ve iyilik yapmak için etrafınızdakileri seviniz. O kadar çok sevilecek güzellik var ki dünyada, sayamazsınız. Allah'ın yarattığı varlıkların en değerlisi olarak yarattığı insanı sevmek te en değerli sevgilerdendir.
Bir hadis-i şerifte "Îmân etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de îman etmiş olamazsınız.” buyuruyor Peygamberimiz. İnsanlar Allah'ı Peygamberi öğrenip tanısalar şüphesiz çok severlerdi. Kişi bilmediğinin düşmanıdır derler. Bilmediğini doğru dürüst tanımadığını sevemezsin. Allah'ı peygamberi öğrenmeye ve tanımaya çalışalım. Allah'ı tanımak kendini bilmekle yarattıklarını tanıyıp değer vermekle başlıyor. O uzaklarda değil! “Ben size şah damarınızdan daha yakınım.” buyuruyor Rabbimiz.
Allah'ı sevip iman etmiş sayılmak için de kullarını sevmek gerektiğini söylüyor peygamberimiz. İman etmiş olmak için birbirimizi sevmek gerekiyorsa neden sevmiyoruz? Ya da sevsek bile az seviyoruz, korka korka seviyoruz. Seni çok seviyorum diyelim, diyebilelim. Peygamberimiz sevdiğinize sevdiğinizi söyleyin buyuruyor.
Ey okuyan kardeşim: Seni çok seviyorum!

Allahı ve peygamberi sevmek onları tanımakla, Onları sevenleri sevmekle mümkün olur ancak. “Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah'ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.” buyuruyor peygamberimiz.

Sevgilerin en üstünü tabii ki Allah sevgisidir. O sevginin içinde bütün sevgiler vardır. Allah'u zül Cemal Hazretlerinin Allah sevgisini, en veciz şekilde beyan ettiği Ayet-i kerimesiyle Sevgi yazımızı noktalıyorum.
Sevdiklerinizle, Sevgiyle kalın efendim.

" (Resûlüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tâbî olun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın." (Âl-i İmrân 3/31)


Not 1
Ancak sevgi bile kötüye kullanılabiliyor. Bu sevgiden kötülük doğmaz prensibini asla bozmaz. Zira o gerçek sevgi değildir. Sevgiyle kötülük yapanlar ancak sevgisiz, sevgiden çok uzak, bencil ve zavallılardır. Allah ıslah eylesin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Görmesin

Doğru Merdiven

SILA-İ RAHİM

Tevazu ve Kibir